Nikola Lukić (©Starsport)
Nikola Lukić (©Starsport)

Prvo od tri finala za Radnički: Preko Partizana do prilike za napad na prvo mesto

Vreme čitanja: 4min | pet. 04.03.22. | 09:33

Sedmostruki evropski šampion na turniru u Kragujevcu želi da popravi utisak i drugi put ove sezone uzme meru Stevanovićevom timu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Podeljen je osnovni deo Jadranske lige na tri segmenta i specijalni dodatak u vidu Fajnal fora, za koji figurira pet timova. Posle dva održana turnira u Beogradu, te po jednog u Splitu i Budvi, lopta je juče podbačena i u Zagrebu, a danas počinje vaterpolo praznik i u Kragujevcu.

Izabrane vesti

Svrgnuo je kragujevački Radnički hrvatske klubove sa jadranskog trona, zagospodario je regionalnim vodama i dočekao je kao šampion da ugosti jedan delić najboljih timova sa Jadrana. U trodnevnim borbama Kragujevčani će odmeriti snage sa Partizanom, četvorostrukim regionalnim šampionom Jugom i Šapčanima, a kragujevačkoj publici predstaviće se i kotorski Primorac i Solaris iz Šibenika.

Iako je Radnički jedini neporaženi tim u regionalnoj ligi, završne tri utakmice - u Kragujevcu će ih ovog vikenda biti odigrano ukupno devet - ne dočekuje kao lider. Posle jučerašnje pobede splitskog Jadrana u Zagrebu skliznuo je na četvrtu poziciju, ali to ne menja mnogo toga za sastav Uroša Stevanovića, jer ako želi da dovede finalni turnir u Šumadiju, moraće da dobije sve utakmice i nada se kiksu Novog Beograda u Zagrebu.

Među glavnim uzdanicama kragujevačkog kluba biće Nikola Lukić, reprezentativac Srbije i vodeći strelac regionalne lige. Lukić je u dosadašnjem toku takmičenja postigao 32 gola, a od kada je prvi put obukao kapicu Radničkom više od 200 puta tresao je mreže rivala u svim takmičenjima.

“Kao i uvek, očekivanja su nam najviša i pokušaćemo da ostvarimo sve tri pobede. Na taj način, uz odgovarajuće ishode sa turnira iz Zagreba, mogli bismo čak i do prvog mesta u ligaškom delu i organizacije finalnog turnira u Kragujevcu. Imali smo desetak dana da se pripremimo za turnir, a pritom smo se malo i odmorili od napornog ritma utakmica. Pred turnir smo sparingovali sa Primorcem i mislim da smo spremni”, rekao je Nikola Lukić.

Nikola Lukić (©Starsport)Nikola Lukić (©Starsport)

Na startu trećeg turnira vlasnik svih domaćih i regionalnog trofeja - Radnički je aktuelni šampion Srbije i Jadrana, te osvajač srpskog kupa - odmoriće snage sa Partizanom, danas od 18.50. A, potom Kragujevčane očekuje derbi sa Jugom, liderom regionalne lige, i okršaj sa Šapcem.

“Mislim da će prve dve utakmice biti najteže, uz dužno poštovanje prema Šapcu, koji je u smeni generacija, a ima i par povređenih igrača. Očekuje nas velika borba, pre svega sa Jugom. Nadam se da ćemo uspeti da odigramo dobro najpre protiv Partizana, a zatim na krilima te partije nastaviti i protiv Juga, koji je izraziti favorit i ove sezone igra odlično, kako u regionalnoj ligi, tako i Ligi šampiona”.

Za srpski derbi sa Partizanom ulaznice će se prodavati na info pultu zatvorenog bazena u Kragujevcu po ceni od 200 dinara - kao i za sve ostale utakmice trećeg turnira - a Radnički je blagi favorit. Aktuelni šampion je dva puta ove sezone delio megdan sa sedmostrukim šampionom Evrope i ostvario je polovičan učinak.

Stefan Mitrović (©Starsport)Stefan Mitrović (©Starsport)

U prvom krugu Superlige crno-beli su na “Banjici” trijumfovali sa 13:11, dok je Radnički pre desetak dana uspeo da se revanšira Partizanu. U dramatičnom meču odigranom u Kragujevcu slavio je Radnički sa 13:12, a gol odluke postigao je Miloš Ćuk 29 sekundi pre kraja.

“Analizirali smo utakmice kroz snimke i uvideli gde smo grešili. Nadam se da ćemo sve to ispraviti, pre svega u odbrani, gde nismo ispoštovali dogovore iz svlačionice i nismo zatvorili njihove najbolje igrače. Očekujem konačno našu pravu igru protiv Partizana i nadam se vrlo važnoj pobedi”, zaključio je Lukić.

Partizan je u Kragujevac stigao s namerom da pomrsi konce nekom od favorita, popravi utisak i izbrusi formu pred početak plej-ofa u Superligi Srbije. Neče crno-beli, za razliku od Radničkog, Crvene zvezde i Novog Beograda, imati jače utakmice do početka plej-ofa, pošto se ne takmiče na međunarodnoj sceni. Demonstrirao je Partizan u domaćem prvenstvu da je kadar da se nosi sa najjačim srpskim klubovima, ali ni izbliza momci Miloša Korolije nisu pružili tako kvalitetne partije na Jadranu. Ovo im je poslednja, a ujedno i najbolja šansa, da se pokažu u boljem svetlu i podignu samopouzdanje pred odlučujuće bitke u Superligi za jedini trofej koji mogu da napadnu.

TREĆI TURNIR REGIONALNE LIGE 

RASPORED ZAGREB 

3. mart

Crvena zvezda - Jadran HN 9:11

Jadran ST - Budva 17:7

Mladost - Mornar 11:7

4. mart

17.00: Jadran HN - Jadran ST

18.50: Novi Beograd - Crvena zvezda

20.40: Mornar - Budva 

5. mart

17.00: Jadran HN - Mornar

18.50: Mladost - Crvena zvezda

20.40: Jadran ST - Novi Beograd 

6. mart

10.00: Budva - Crvena zvezda

11.50: Jadran ST - Mladost

13.40: Mornar - Novi Beograd 

RASPORED KRAGUJEVAC 

4. mart

17.00: Jug - Primorac

18.50: Radnički - Partizan

20.40: Šabac - Solaris 

5. mart

17.00: Šabac - Primorac

18.50: Partizan - Solaris

20.40: Radnički - Jug 

6. mart

17.00: Primorac - Partizan

18.50: Solaris - Jug

20.40: Radnički - Šabac



tagovi

VK RadničkiVK PartizanNikola LukićRegionalna liga u vaterpoluSuperliga Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara